Wat is ANBI Wat is ANBI

ANBI - Algemeen Nut Beogende Instelling

Iedereen die een belastingformulier invult weet, dat giften aan kerken en aan andere goede doelen als aftrekpost mogen worden opgegeven. Maar welke goede doelen vallen hieronder?

Om dat vast te stellen heeft de overheid aan dit soort organisaties een bewijsstuk gevraagd waarna deze, na goedkeuring uiteraard, een ANBI-beschikking hebben ontvangen.

Voor kerken en instellingen die onder de verantwoordelijkheid van kerken vallen is een zogenaamde groepsbeschikking verleend. Dat betekent, dat niet elke kerk en niet elke organisatie binnen zo'n kerk zich afzonderlijk hoeft aan te melden.
Ook de Protestantse Kerk heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking ANBI gekregen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke gemeenten en andere instellingen die tot dit kerkgenootschap behoren zijn aangewezen als ANBI.

Dit is ook van toepassing op de Protestantse gemeenten te Gapinge en Veere.

Wat betekent dit voor u?

In principe verandert er niets. Nu u dit weet kunt u uw giften blijven geven en gewoon op uw belastingformulier blijven aftrekken. Ook grotere giften en legaten blijven onder dezelfde belastingregels vallen.
 
ANBI gemeente ANBI gemeente
Bekijk de ANBI gegevens van de protestantse gemeente te Veere

 
lees meer »
 
ANBI gemeente ANBI gemeente
Bekijk de ANBI gegevens van de protestantse gemeente te Gapinge
lees meer »
 
ANBI diaconie ANBI diaconie
Bekijk de ANBI gegevens van de diaconie van de protestantse gemeente te Veere
lees meer »
 
ANBI diaconie ANBI diaconie
Bekijk de ANBI gegevens van de diaconie van de protestantse gemeente te Gapinge
lees meer »