Koffie Korenmaat

Koffie Korenmaat

Zo maar een donderdagmorgen...
 

Al in de Kapellestraat is te zien dat er in de Korenmaat licht brandt. Het bord staat buiten: ‘Koffie Korenmaat’ is geopend.

Bij binnenkomst komt de geur van vers gezette koffie je al tegemoet. Twee 'ingeroosterde' dames zijn nog even bezig de tafels te herschikken en alles klaar te zetten. Ook het speelkleed met de autootjes krijgt een plekje.
De Korenmaat is gezellig ingericht met een bank met kussentjes, er zijn kamerplanten en op de tafels liggen tafellopers.

Er is keus uit koffie en thee, maar veruit favoriet is toch wel ‘Koffie Korintiërs’ : dat is een ‘geloof-hoop-en-liefde’-cappuccino met boven op het melkschuim een kruis, anker of hart van cacao.

Hart of kruis worden het meest gekozen. In de kersttijd kon men ook kiezen uit een ster en een kerstboompje. Ook nu weer wordt er iets lekkers bij de koffie geserveerd; meestal nog zelfgebakken ook. Wat een verwennerij toch iedere keer!

De deelnemers druppelen binnen en het is voor de koffiedames een drukte van jewelste om iedereen tijdig van zijn of haar gewenste bakje te voorzien. Vaak is er helaas voor hen weinig tijd (of geen plaats!) om er zelf bij te komen zitten.

Dominee Klein neemt zoals altijd de PZC mee, maar het is veel te gezellig (en te druk!) om hier uitgebreid in te gaan zitten lezen. De ene keer zijn er meer mensen dan de andere, het is elke donderdag weer een verrassing wie er komt. Het kan zijn dat er een delegatie van bewoners uit Nieuw-Sandenburgh bij is, of onverwacht een Duits stel, dat deze ‘Veranstaltung’ op internet heeft gevonden.

De tijd vliegt en na een tweede (of soms derde) kopje gaan de eersten alweer huiswaarts. Tegen een uur of half twaalf is de grootste drukte alweer voorbij en is het voor de koffiedames afwassen geblazen.

Tot volgende week, bij weer een nieuwe Koffie Korenmaat!
 
Koffie Korenmaat, een koffie-ochtend voor iedereen, elke donderdag van 10 tot 12, in de Korenmaat aan de Kerkstraat te Veere.

terug