Open Tuinen Veere

Open Tuinen Veere

11e Open Tuinen Weekend
 

Tuinliefhebbers opgelet! Op 9 en 10 juni a.s. vindt voor de 11ekeer het open tuinenweekend in Veere plaats. Tien particuliere eigenaren stellen hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. Ook dit jaar is er weer een mix van ‘gouden oude’ én tuinen die nog nooit eerder hebben meegedaan. Volop nieuwe inspiratie dus, ook voor trouwe bezoekers.

De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend gratis geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.
 
Volop inspiratie

De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Ook bezoekers die eerder een open tuinenweekend hebben bezocht, kunnen nieuwe inspiratie opdoen. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals een tuinconcert en verkoop van kunst, brocante, of lekkere versnaperingen.

Nieuw dit jaar is de stokrozenfair, met artikelen en demonstraties geïnspireerd op het thema Veere Stokrozenstad. Daarnaast kunt u hier terecht voor informatie over diverse stokroosvariëteiten.
 
Van bloemenconcert tot stokrozenfair
 
Het tuinenweekend wordt feestelijk geopend door stadsbeiaardier David van der Vlies, die op zaterdag 9 juni om 10.30 uur een concert van bloemenmelodieën ten gehore brengt vanaf de toren van het oude stadhuis. U bent welkom om in de naastgelegen ‘luistertuin’ (ingang Stadhuisstraat) hiernaar te komen luisteren. Vanaf 11 uur zijn ook de overige tuinen geopend.

De route leidt door de pittoreske, met stokrozen bezaaide steegjes van Veere naar de wat landelijker buitenwijk Zanddijk. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals een tuinconcert en verkoop van kunst, brocante, of lekkere versnaperingen. Nieuw dit jaar is de stokrozenfair. Mis hem niet! Hier treft u artikelen en demonstraties geïnspireerd op het thema Veere Stokrozenstad en krijgt u informatie over diverse stokroosrassen.
 
Toegang
 
De totale route is te voet of per fiets af te leggen. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen. Entrée per tuin : Є 2,-. Passe-partout voor alle tuinen: Є 10,- (inclusief plattegrond). 

Het officiële startpunt is de Kleine Kerk, Kapellestraat 27, 4351 AL Veere.

Kijk voor actuele informatie over parkeren, de deelnemende tuinen en het jubileumprogramma op de website Veere Stad of volg het evenement via Facebook Open Tuinen Veere

terug