Open Tuinen Veere

Open Tuinen Veere
Zaterdag 8 juni (11:00-17:00 uur) &
zondag 9 juni (12:00-17:00 uur) 2019

12e OPEN TUINENWEEKEND VEERE

 
Veere Stokrozenstad toont zich in juni van haar bloemrijkste kant. De pittoreske steegjes zijn bezaaid met stokrozen en over oude stadsmuren slingert uitbundig bloeiende blauwe regen. Achter de monumentale gevels gaan bijzondere tuinen schuil. Tijdens het open tuinenweekend, traditioneel in het tweede weekend van juni, stellen tien particuliere eigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter.

De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend gratis geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.
 
Volop inspiratie

De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Ook bezoekers die eerder een open tuinenweekend hebben bezocht, kunnen nieuwe inspiratie opdoen. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals verkoop van kunst, brocante, of zelfgemaakte versnaperingen.

Bij de entree van de Kleine Kerk is een stokroos informatiepunt met artikelen en demonstraties geïnspireerd op het thema Veere Stokrozenstad. Daarnaast kunt u hier terecht voor informatie over diverse stokroosrassen.

 
Combineer uw bezoek
 
De totale route is prima te voet of per fiets af te leggen. De stadskern en het buitengebied zijn per auto bereikbaar, maar houdt u aan de lokale parkeerregels. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het Veerse krekengebied. Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere.

Op zaterdag 8 juni wordt tevens het beiaardfestival georganiseerd met o.a. een concert van bloemenmelodieën op het carillon van het oude Stadhuis, te beluisteren in de naastgelegen tuinen.
De afsluiting van het open tuinenweekend wordt dit jaar luister bijgezet door vrouwenkoor Quodlibet. Zij verzorgen op zondag 9 juni om 17.30 uur in de Kleine Kerk een gratis toegankelijk concert rondom het thema flora en fauna. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

 
Toegang
 
Entrée per tuin Є 2,-. Passe-partout voor alle tuinen Є 10,-. Een passe-partout inclusief plattegrond is verkrijgbaar in de Kleine Kerk of in een van de deelnemende tuinen.

Het officiële startpunt is de Kleine Kerk, Kapellestraat 27, 4351 AL Veere.

Kijk voor actuele informatie op de website Veere Stad of volg het evenement via Facebook Open Tuinen Veere
terug