Open Tuinen Veere

Open Tuinen Veere
13e OPEN TUINENWEEKEND VEERE - 13 & 14 juni 2020
Helaas hebben we moeten besluiten om het Open Tuinenweekend af te zeggen.

 
Veere Stokrozenstad toont zich in juni van haar bloemrijkste kant. De pittoreske steegjes zijn bezaaid met stokrozen en over oude stadsmuren slingert uitbundig bloeiende blauwe regen. Achter de monumentale gevels gaan bijzondere tuinen schuil. Tijdens het open tuinenweekend, traditioneel in het tweede weekend van juni, stellen tien particuliere eigenaren hun ‘Zeeuwse hofjes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter.

De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tijdens het tuinenweekend gratis geopend, zodat bezoekers de prachtige, soms nog 17e-eeuwse inrichting kunnen bewonderen.
 
Volop inspiratie

De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Ook bezoekers die eerder een open tuinenweekend hebben bezocht, kunnen nieuwe inspiratie opdoen. In sommige tuinen is iets extra’s te doen, zoals verkoop van kunst, brocante, of zelfgemaakte versnaperingen.
 
Combineer uw bezoek
 
De totale route is prima te voet of per fiets af te leggen. De stadskern en het buitengebied zijn per auto bereikbaar, maar houdt u aan de lokale parkeerregels. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het Veerse krekengebied. Ook leuk: combineer uw bezoek met een vaartochtje over het Veerse meer of verdiep u in de historie van het stadje in Museum Veere.

Toegang
 
Entrée per tuin Є 2,-. Passe-partout voor alle tuinen Є 10,-. Een passe-partout inclusief plattegrond is verkrijgbaar in de Kleine Kerk of in een van de deelnemende tuinen.

Het officiële startpunt is de Kleine Kerk, Kapellestraat 27, 4351 AL Veere.

Kijk voor actuele informatie op de website Veere Stad of volg het evenement via Facebook Open Tuinen Veere
terug